Üdv, Vendég | RSS | Facebook


Nyitólap
» Letöltések » rFactor » rF pályák

Targa Florio

[ Download/Letöltés (190 MB) ]

2011.07.16, 16:40
Újabb ünnepnap a szimulátoros világban, hiszen elképesztő tartalommal bővült az elérhető rFactor pályák választéka! A Targa Florio Conversion Team ugyanis hosszú hónapok fejlesztéseit követően végre elkészült a legendás versenypályával, Targa Florio-val amit mától a sim versenyzők is birtokba vehetnek, és amely a világ minden bizonnyal egyik legnagyobb kihívást jelentő, legnehezebb aszfaltcsíkja, ami összetettségben könnyedén felveszi a versenyt a Nordschleife-vel is!

Az eredeti pálya egyébként a nagysikerű Grand Prix Legends versenyjátékhoz készült, ezúttal pedig egy átkonvertált újratextúrázott, ráncfelvarrott változat készült el a Targa Florio Conversion Team, azaz névszerint Kuato, Bud Lucas, Deadeyeski, Baule, TICTOC, 6e66o, Philrob, Motorfx, és Seventies jóvoltából.

Azt kérdezed, hogy miért ekkora a felhajtás egy pálya körül!? A válasz viszonylag egyszerű, hiszen már Targa Florio méretei sem hétköznapiak, mivel hossza több mint 72 kilóméter, teleltűzdelve nehezebbnél nehezebb kanyarokkal, ráadásul Szicíliában található, így látványos, festői környezetben száguldozhatunk a 70-es évek ikonikus versenyhelyszínén.

A mai biztonsági követelményeknek természetesen már semmilyen szempontból nem felel meg, így manapság inkább már csak rally szakaszként fogható fel. Természetesen nincsen kavicságy, aszfaltozott bukótér, gumifal, vagy éppen a pályát szegélyező korlátok, így ez a helyszín nyugodtan nevezhető az Ultimate driver challenge-nek, ahol csak a legbátrabb, és legelhivatottabb versenyzők láthatják meg a kockás zászlót!

Az 1970-es években évente rendeztek rajta világbajnoki futamokat, ahol túraautók mellett képvisletette magát a GT géposztály, sőt nem ritkán prototípusok is rajthoz álltak. Sajnos a pálya nehézségéből adódóan nem voltak ritkák a halálesetek sem, így akkoriban hatalmas kihívásnak, és bátorságpróbának számított rajthoz állni a versenyzőnek Targa Florio-ban.

A most elkészült versenyhelyszín méretei elképesztőek, beszédes adat, hogy az egyik leghosszabb használatban lévő pálya a Nordschleife is eltörpül Targa mellett, hiszen hossza több mint háromszorosa a Zöld Pokolnak. A kiegészítés mérete kevesebb mint 200MB, azonban a pálya betöltése természetesen több időbe tellik, mint egy átlagos 5km hosszúságú aszfaltcsík esetében. Egy 8GB RAM-al szerelt gépben, amiben SSD mehajtó van a töltési idő nagyjából 50 másodperc.

A legtöbb szimulátorversenyző számára valószínűleg szinte teljesen ismeretlen a pálya, hiszen nagyon ritkák az onboard, illetve egyéb videófelvételek a 40 évvel ezelőtti versenyekről. A tanulási folyamat így rengeteg időt emészthet fel, így senki ne számítson arra, hogy könnyedén bele lehet rázódni Targa Florio ritmusába, amely hihetetlen számú, több mint 900 kanyarból áll. A tanulási folyamathoz érdemes egy alap túraautót választani, és eleinte csak ízlelgetni a pályát, és gyönyörködni a látványos környezetben ami a moddercsapat kiváló munkáját dícséri.

A pálya kidolgozottsága részletekbe menő, hiszen a rengeteg munkának köszönhetően hiteles környezetben, az utolsó részletekig kidolgozott pályán autózhatunk, száguldozhatunk át a hangulatos szicíliai településeken, ezenkívűl az elengedhetetlen rajongói graffitik sem hiányozhatnak a pályáról, így több helyen felfedezhetjük például az egyik helyi hős Nino Vaccarella nevét, vagy a népszerű olasz márka a Ferrari feliratait.

Lehet hogy kicsit extrémnek hangzik, de az első megtett kör hozzávetőlegesen 40-60 percet vesz igénybe, attól függően, hogy mennyire nyomjuk a gázt, és pakoljuk a sebességi fokozatokat. Nem árt alaposan megtölteni az üzemanyagtartályokat, és az abroncsokra is alaposan odafigyelni, hiszen a több mint 70 km-es pályán nem fogunk találni minden bokorban egy boxutcát…

Egy biztos sok gyakorlásra, és türelemre lesz szükség ahhoz, hogy valaki teljes mértékben elsajátítsa Targa Florio teljes vonalvezetését, és a végén magabiztosan száguldjon végig a festői környezetben elhelyezkedő, varázslatos versenyhelyszínen! Szimulátorrajongóknak a most megjelent pálya egyértelműen egy kötelező darab!
Kategória: rF pályák | Hozzáadta: Neuro
Megnézve: 775 | Letöltve: 325 | Helyezés: 0.0/0


Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz