Üdv, Vendég | RSS | Facebook


Nyitólap
» HírarchívumSok szó esett már magáról a modról, hogy voltaképpen mi ez és hogyan működik. De arról még nem sok szó esett, hogy egyáltalán miért jött létre? Időm engedi, így most erről írnék pár sorban.

$IMAGE1$


Maga a mod készítés ötlete még a nyáron vetődött fel, amikor kiderült, hogy az induló liga létszáma inkább csak csökken, mint nő. Egy esti megbeszélés alkalmával jutottunk oda az egybegyűltekkel, hogy elképzelhető, hogy a korábban használt modjaink túl nehezek és ezzel együtt külső szemlélő számára ijesztőek lehetnek segítségek nélkül. Végül itt felmerült az ötlet, hogy esetleg kellene egy olyan túraautós mod, amiben szerepelnek első- és hátsókerekes autók is, amiben mindenki talál magának kellő kihívást. Miközben persze az egységes fizika fontos, hogy az esélyek mindkét hajtással megfelelőek legyenek.
... Tovább »
Kategória: Általános | Megtekintve: 773 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2011.12.29 | Hozzászólások (0)
NGTC, mint Next Generation Touring Car(s). A név nem saját találmány, maga az NGTC, mint definíció egy létező és már ma is használt dolog a BTCC-ben és a jövőben várhatóan más túraautóbajnokságok is átvehetik. Az idei évben egy elsőkerekes (Toyota Avensis) és egy hátsókerekes (Audi A4) autó épült teljesen a specifikáció szerint. A Toyota - Frank Wrathall pilótával - az utóbbi versenyeken meglehetősen jól szerepelt, megvillantva a jövő évi képességeket több csapat számára, pl. a Honda is - amellett, hogy a WTCC-re is készülnek - már NGTC szabályok szerint épített autóval fog indulni. Az Audinál még keresik az utat, de néhol már látszott, hogy hátsókerékkel is szép marad az élet.

$IMAGE1$


Maga az NGTC specifikáció egyébként elsősorban költségcsökkentés (a mai világban mi más) miatt jött létre. Sokak számára elszomorító lehet, hogy a specifikáció sok tekintetben eléggé szigorú, olyannyira, hogy lehetőség nyílik a csapatok számára az alkatrészek egyenként való könnyű cseréje a szabványosság miatt és ez vonatkozik a motorra is. Konkrétan ha egy csapat nem akar saját motort fejleszteni, akkor egész egyszerűen vehet magának NGTC specifikációjú motort, amit csak belerak a saját kasztnijába és készen van a versenyautó. Véleményem szerint ez jó dolog, ugyanakkor kicsit elmossa a márkacsatából adódó különbségeket. Viszont több lehetőséget nyújt azok számára, akik nehezen vagy sehogy nem tudnák finanszírozni egy új versenymotor fejlesztését.
... Tovább »
Kategória: Általános | Megtekintve: 813 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2011.10.25 | Hozzászólások (1)« 1 2 ... 16 17 18
Copyright MyCorp © 2020 | Honlapszerkesztő - uCoz