Üdv, Vendég | RSS | Facebook


Nyitólap
» 2013 » Március » 15


17:31
Emlékeztető: kanyarodási szabályok- kanyarodni mindig a pályán kell, nem szabad szándékosan vágni és szélesíteni
- kanyarodáskor a belső oldali két keréknek még a pályán kell lenniük
- a pálya széle a rázókő külső széle vagy a felfestett (többnyire fehér vagy sárga) vonal, kivéve ha a VB előre másképp rendelkezik
- a vonal vagy rázó melletti külső műfüves terület már nem a pálya része

A VB az időmérést nem ellenőrzi a versenyek között, csak utólagos ellenőrzést tart. A rázóköves szabály már önmagában is egy engedmény, így figyelni fogunk mindenkit, hogy miképpen vette a kanyarokat. Egyetlen centiméteres lecsúszásokat olyan helyen nem fogunk büntetni, ahol nem jár egyértelmű előnnyel, azonban ilyen rugalmasság esetén elvárjuk mindenkitől, hogy a megfelelő elvek szerint használja a pályát. Azaz, cél legyen a pályán maradás és ne úgy történjen a versenyzés, hogy "ha lecsúszok egy centit, senkit se érdekel".
A fix szabályozási rendszer - tehát az 1 centi büntetése - könnyebben alkalmazható lenne, de nem cél, hogy a ligatagoknak azon kelljen görcsölnie egy verseny vagy időmérés során, hogy na most vajon lecsúszott-e picit menet közben az ívről és el kellene vennie a gázt vagy se. Természetesen a komolyabb vágások és szélesítések büntetést fognak érni.
Pl. az aktuális Valencia pályán tilos szélesíteni a boxkijárati részen, mert a pálya széle ott is a felfestett vonal! Akinek kérdése van, még most tegye fel hozzászólásban, hogy letisztázzuk a dolgokat!
Kategória: Szabályzat | Megtekintve: 719 | Hozzáadta: Neuro | Helyezés: 0.0/0


Hozzászólások: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2020 | Honlapszerkesztő - uCoz