Üdv, Vendég | RSS | Facebook


Nyitólap
» 2012 » Szeptember » 10


15:41
Szabályzat: felkészülési kötelezettség változása

A jelenlegi szabályrendszer szerint bajnoki versenynapon az indulhat teljes joggal, aki megfut legalább 30 mérhető, gyakorló kört online, tehát a hotlaps számlálója szerint nézzük a köröket. Ez a továbbiakban minden induló bajnokságra nézve változni fog, mégpedig a következőképpen:

- aki nem fut minimum 30 mért kört, egyáltalán nem indulhat bajnoki versenyen
- aki nem fut minimum 60 kört, az csak boxból rajtolhat (ha több futam van, mindegyiken)
- a körszámokba NEM számít bele a bajnoki időmérés, tehát még az előtt meg kell futni a megfelelő mennyiséget (ebből következően, akinek nincs meg a 30, már időmérésen sem vehet részt, akinek pedig 30-60 közt van, nem futhat mért kört és úgy indulhat boxból)
- 60 mért kör felett mindenki teljes jogú pilótaként indulhat

A TFTC, DRM és Procar bajnokságok első szezonjaiban ez a szabályváltozás már érvényben lesz!

Indoklás: a pályák hosszúságától függően heti 1-2 órát mindenkinek rá kell tudnia szánni arra, hogy felkészüljön egy szimulátoros eseményre. Amennyiben ez nem így történik, a pilóta mások versenyét teheti tönkre, holott lehet, hogy a többiek sokat készültek, így joggal várhatnak eredményt az összetört autó helyett. Hetente egy futamunk van, amire nem jó érzés úgy emlékezni, hogy valaki más hibájából úszott el a jó szereplés. Igenis joggal várható el, hogy azok a hibák ne kerüljenek előtérbe, amik a felkészületlenségre vezethetőek vissza. Sok ligához mérten még így sem igazán szigorúak a fenti elvárások, a többségünket a legtöbb esetben nem is fogja érinteni.
Kategória: Szabályzat | Megtekintve: 681 | Hozzáadta: Neuro | Helyezés: 0.0/0


Hozzászólások: 1
0  
1 Máté Kiss / Neuro   (2012.09.10 15:44)
További megjegyzéseimet leírom este a fórumba.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2020 | Honlapszerkesztő - uCoz