Üdv, Vendég | RSS | Facebook


Nyitólap
» ÁltalánosHosszas gondolkodás és végül a megbeszéltek alapján a bajnokságok a jövőben nem oszlanak három felé, így az egyik sport kategóriát egyelőre fel kell függesztenünk. Bár a BMW M1 sokunk számára kedves, a bajnokságtól egy időre búcsút veszünk.
A DRM modifikáció marad, mégpedig a teljes versenynaptár. A változások azonban abban a tekintetben ezt is érintik, hogy ezután nem havonta, hanem kéthetente lesznek itt is a futamok, mivel csak ez marad váltóban a TFTC-vel. A módosított időpontokat mindenki megtalálja a versenynaptárban.
Mivel a bajnokság rövid, befejezése után a jövőben ismét kell majd találnunk a helyére egy megfelelő alternatívát. Bár ez még kicsit a jövő zenéje, de szeretném bejelenteni, hogy készül a TFRC saját BMW M1-es modifikációja (szintén Shift 2-es modell alapján, amire kaptam engedélyt), amely átveheti majd ezt a szerepet. A modot megtalálhatjátok majd a fórumban, folyamatosan frissítve azt, illetve mindenkitől visszajelzéseket várok róla.
A modról azonban tudni kell, hogy ennek célja a TFTC-től eltérő, mégpedig azért, mert nem egy fiktív valamiről beszélünk, hanem a BMW máig egyetlen sorozatgyártású, középmotoros legendájáról. Tehát itt fontos, hogy minden úgy működjön, ahogy annak nagyjából kellene a valóságnak megfelelően. Nyilván nem sokan vagyunk, akik vezettek már Procar-t, de a végállomás egy olyan modifikáció lesz (szeretne lenni avagy én szeretném, hogy legyen), ami ennek legalább nagy részét tekintve eleget tesz. Szerencsére nagyon sok információ és fénykép, videó elérhető az autóról, így azért van némi esély arra, hogy ez sikerüljön. Szem előtt tartva persze azt is, hogy használható legyen és ne kizárólag az atompro pilóták számára nyújtson élvezetet, csak úgy, mint a DRM.
Röviden ennyi, a szupersport turbós gépei addig is várnak mindenkit!
Kategória: Általános | Megtekintve: 620 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.10.07 | Hozzászólások (1)
A mai napon elindult a Total Fun Racing Club 2012/2013-as szezonja, ami immáron a második nagy lépés a liga életében. Fő profilunk továbbra is a túraautózás, melyet saját, teljesen egyedi fizikájú rFactor modifikációnkkal rendezünk és ami nem más, mint a TFTC. Ligamod jellegéből adódóan mindenki kiválaszthatja kedvenc autóját abból a 8-ból, ami a modban szerepel, mert teljesen egyformán viselkednek.
A bajnokságban a 300 és a 350 lóerős teljesítménycsomagokkal fogunk versenyezni, váltva egymást és a hozzájuk tartozó sprint vagy hosszabb futamokat. Összesen 16 versenynapunk lesz, amelyeken a világ összes kontinensére ellátogatunk s a versenypályák közt megtalálható lesz néhány klasszikus túraautós helyszín mellett pár olyan is, amik kevésbé ismertek.

... Tovább »
Kategória: Általános | Megtekintve: 577 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.09.24 | Hozzászólások (0)
Az elmúlt két nap alatt megújult néhány dolog, ezért volt kiesés. A szervert sikerült átköltöztetni új helyére, úgyhogy mostantól biztonságosabb környezetben (áram, internet) üzemel folyamatosan.
Ennek a környezetnek köszönhető részben az, hogy Teamspeak 3 kiszolgáló került telepítésre rajta. Ez állandóan fut, úgyhogy innentől lehet csevegni élőszóban is bármikor. A szerver elérését és jelszavát minden regisztrált tag láthatja.
Ugyan az ftp szerver ismét beüzemelésre került, az viszont a jövőben nem lesz publikus, a tagok számára sem, legalábbis semmiképpen nem állandó jelleggel. Ez amolyan "végszükség esetére" megoldás, a használt modok feltöltésére lesz használva elsősorban
A játékszerver elérése megváltozott, az érintettek ezt láhatták/láthatják a megfelelő infó boxban.

Reméljük minden a legnagyobb (és még nagyobb) rendben fog üzemelni ezután is!
Kategória: Általános | Megtekintve: 509 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.09.21 | Hozzászólások (0)Automatikusan kiegészül a "www" előtaggal és a régi cím is automatikusan ide irányít (tehát működik az is, de ez a hivatalos).
Kategória: Általános | Megtekintve: 472 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.09.19 | Hozzászólások (1)
Változáslista:

- az oldalirányú légáramlatok ugyanolyan erősek a vezető autón, mint a többin (korábban kisebb volt)
- az autók upgrade csomagjai (basic, advanced, pro) választhatóak a szerveren, hogy csak a kívántak legyenek használatban
- kerékcsere és tankolási idők optimalizálása: a tankolás 3L/mp-re változott (10-ről), véletlenszerű késleltetés mindkettőnél megszüntetve
- szerelési idők optimalizálása: a felfüggesztés kevesebb időt (most 45 mp), a kasztni többet (most 20 mp) igényel, mint korábban
- gumikeverék optimalizálások: a puha egy picit jobban tapad, a kemény egy kicsit tovább tart, mint korábban, a közepes és a kemény kevésbé érzékeny elmelegedésre
- az összes gumikeverék 15%-kal kevésbé melegszik, amikor csúszik és 15%-kal lassabban is adja le a hőt, a kezdőhőmérséklet 25 fok (30 helyett)
- a gumicsere és a tankolás nem egyszerre történik a boxban
- a főmenüben látható mod logó más színt kapott a TFTC Pro esetében, hogy könnyebben megkülönböztethető legyen
- a játékbeli hud minden classnak jól mutatja a szükséges felváltási fordulatszám pontját
- a játék limitált beállítási lehetőségei miatt a pro sorozat parc fermé szabályai a következőképpen változnak: tankolási stratégia és gumikeverék kvalifikáció után is változtatható (kezdőbenzin nem!) és a játékosok nem használt gumin kezdik a versenyt

A patch letölthető INNEN.
Kategória: Általános | Megtekintve: 510 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.09.17 | Hozzászólások (1)
A pro series versenyeken a mod beépített parc ferméje van érvényben, ami azt jelenti, hogy az első mért kvalifikációs kör után az autón SEMMIT nem lehet állítani, a benzinszintet sem! A játékosok azon a gumin kezdik a versenyt, amit már használtak a kvalifikáció során is!

Ennek megfelelően 09.14-én, azaz pénteken és 09.15-én, azaz szombaton este 20:00 kvalifikációs kezdettel (15 perc), 10 körös próbafutamokat tartunk a TFTC Pro moddal és pro teljesítménycsomaggal. Fontos, hogy mindenki a gyakorlatban is tisztába jöjjön a parc fermé fogalmával és egy kicsit beleszagoljon az ezzel járó taktikázásba. A megjelenés nem kötelező, de erősen ajánlott legalább az egyik napon!
Kategória: Általános | Megtekintve: 377 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.09.10 | Hozzászólások (1)
Mivel már megkezdődtek a nevezések az egyedi festéseket használó TFTC S1 bajnokságra, ezért ideje tisztázni, hogy miképpen lehet leadni a saját autófestéseket. Fontos, hogy a pingálmányokat kizárólag nevezés leadása után lehet a liga számára elküldeni! A szabályzat tartalmazza azt, hogy mi szerepelhet egy festésen és mi nem, idézem:

- rajtszám, mely gyári festésnél adott, saját festés esetén mással nem ütközhet (egyik gyári festéssel sem)
- a saját festés csak olyan elemeket tartalmazhat, amelyek nyilvános megjelenítési jogával a játékos rendelkezik ÉS nem tartozik 18+ kategóriába*

* nem lehet tehát pl. márkalogo (kivéve a használt autótípust) vagy alkoholos/dohány termék neve, szexuális és erőszakos tartalom stb.


Az autóinkhoz csak body template sablonok tartalmaznak, szélvédő sajnos nem (ez a modellek eredeti származása miatt van így), így mindenkinek egyetlen fájlt kell megfestenie. Az autók template-jei a letöltések között elérhetőek.
A küldés során a festésekhez tartozó .veh fájlra nincsen szükség, azokat nem kell elküldeni.
A festések leadási határideje: 2012. szeptember 22. 23:59. Bármi, ami ezután érkezik, csak az első versenynap után kerülhet a modba. A festéseken változtatni a modba kerülés után nem lehet, így mindenki figyeljen oda arra, hogy a jó és hibátlan verziót küldje el!
A cím, ahová a festést küldeni kell e-mailben (más helyre küldött, fórumba linkelt festések nem kerülnek a modba), a liga hivatalos e-mail címe: tfrcliga@gmail.com

Várjuk a festőműhelyek/-művészek alkotásait!
Kategória: Általános | Megtekintve: 519 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.09.06 | Hozzászólások (0)
Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a versenynaptárban jelenleg található időpontok 16:00-ról 17:00 órára módosulnak. A legelső TFTC mini futam - tehát a mai - már ekkor fog kezdődni. A számláló a honlapon már jól van beállítva.
Kategória: Általános | Megtekintve: 582 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.09.02 | Hozzászólások (0)
Nos, elkészült végre a várva várt(?) mod! Fantázia és idő híján álljon itt róla pár sor, a readme fájlból kikopírozva... :)

Ez a túraautós mod egyetlen valós sorozaton sem alapul (bár hasonlít némelyikre) és a készítésnél a cél a lehetõ legnagyobb szórakozás elérése volt, szem elõtt tartva az egészséges kihívást és a valós adatokon alapuló mûködést is (mint pl. a gumik vagy fékek hõmérsékletének alakulása). Sem én, sem a TFRC tagok nem vagyunk hivatásos pilóták, nem vezettünk még túraautót versenykörülmények között, így nem tudjuk, hogy valójában hogyan is működnek a dolgok élesben, de remélhetőleg a mod elérte a kitűzött célt.

... Tovább »
Kategória: Általános | Megtekintve: 706 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.08.21 | Hozzászólások (5)
Nem szerencsés dolog egy - akár csak fun - bajnokság/sorozat pontozási szabályait menet közben átírni, de a helyzet úgy hozta, hogy erre most szükség lesz. A jelenlegi rendszer elsőre jónak látszott, de sajnos bebizonyosodott, hogy több sebből is vérzik, melyek némelyike nem túl igazságos helyzetbe teheti néha a pilótákat. Pl. akkor, amikor egy helyezés a végső értékelésben nem ad több pontot. Vagy amikor valaki mindkét futamot teljesíti, de az mégis alig ér többet annál, mint aki csak egyet, holott a "konvertálás" nélküli eredményekben még jól látható a - megérdemelt - különbség.
... Tovább »
Kategória: Általános | Megtekintve: 807 | Hozzáadta: Neuro
Dátum: 2012.07.07 | Hozzászólások (1)« 1 2 3 4 5 »
Copyright MyCorp © 2020 | Honlapszerkesztő - uCoz